• Welkom bij De Weidevogel

  Welkom bij De Weidevogel

  Werelds leren in landelijk Amsterdam

  De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Zelfs als u midden in de stad woont, kunt u uw kind de kans geven op een schooljeugd in landelijk Amsterdam-Noord. En dat gewoon op fietsafstand!

  Lees meer
 • Zó leren we op de weidevogel

  Zó leren we op de weidevogel

  Leren op De Weidevogel is leren in een fantastische landelijke omgeving met een zee aan rust en ruimte. Elke ouder weet dat een kind in zo’n omgeving het best tot zijn recht komt. De Weidevogel mag tot de beste basisscholen in Amsterdam worden gerekend als het gaat om een evenwichtige cognitieve ontwikkeling, kunst- en cultuuronderwijs, muziek- en bewegingsonderwijs.

  Lees meer
 • Naschoolse opvang

  Naschoolse opvang

  Naschoolse opvang, natuurlijk goed geregeld!

  Na Schoolse Opvang wordt door verschillende aanbieders verzorgd.

  Lees meer
 • Kalender 2017 - 2018

  Kalender 2017 - 2018

  Belangrijke data 2017 - 2018

  Hier vindt u de belangrijke data en activiteiten van het schooljaar 2017 - 2018.

  Lees meer

BBots gesignaleerd!

Programmeren voor de onderbouw

BBots gesignaleerd!

Na de herfstvakantie zullen kinderen uit groep acht een start gaan maken met programmeren in de onderbouw. Vandaag mochten vier kinderen uit groep acht vast kijken hoe de Bbots werken. Eigenlijk was de conclusie meteen: Dit willen wij ook!
Groep acht zal aan de hand van diverse matten opdrachten gaan bedenken om die met de onderbouw uit te voeren. Zo doen zij ervaring op met het maken van opdrachten en het geven van instructie en kunnen de kinderen uit de onderbouw kennismaken met de wereld van het programmeren.  

Flyer Weidevogel elementen