Welkom bij De Weidevogel

Werelds leren in landelijk Amsterdam

De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Zelfs als u midden in de stad woont, kunt u uw kind de kans geven op een schooljeugd in landelijk Amsterdam-Noord. En dat gewoon op fietsafstand!

Op De Weidevogel willen we ieder kind de ruimte bieden om zich naar zijn mogelijkheden te ontwikkelen in een omgeving waarin het zich veilig en gewaardeerd voelt. De Weidevogel onderscheidt zich van andere basisscholen door uitdagend onderwijs waarin het werken op tablets hand in hand gaat met een brede kunstzinnige vorming.

Digitaal onderwijs

• In de groepen 4 t/m 8 heeft elk kind een eigen tablet, verstrekt door school
  • In de kleutergroepen worden iPads ingezet
  • Digiborden en touchscreens in alle groepen
  • Laptops in alle groepen
  • We leren kinderen omgaan met de kansen én de mogelijke gevaren van het internet
  • Kunst en Cultuur

Onze kinderen krijgen regelmatig een podium om zichzelf te laten zien. Zo ervaren ze dat ze waardevol zijn. Hierdoor groeit het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Dit zijn belangrijke voorwaarden om tot leren te komen.